CHATEAU LAGUT BESTAAT UIT EEN UNIEKE KASTEELHOEVE MET 5 CHARMANTE GITES RONDOM EEN SFEERVOLLE BINNENPLAATS. Het domein is omringd door prachtige natuur en elke gites heeft toegang tot het verwarmde zwembad, een tennisbaan en de feestzaal.

Het domein ‘Chateau Lagut’

Chateau Lagut is een unieke en karakteristieke wijnhoeve die dateert uit de 14de eeuw. De gebouwen bevinden zich op een domein van 16ha vol ongerepte natuur en bossen. Een kromme grindweg leidt naar een pittoreske binnenplaats omsloten door 4 historische gebouwen, waaronder een 16de eeuwse kapel. Aan de overkant van een groot grasveld aan de achterzijde van het pand vind je een grote wijnschuur, gebouwd in de 18de eeuw. Deze is omgevormd tot een prachtige feestzaal.

Achter een lange stenen muur bevindt zich een verwarmd zwembad waar de zon heel de dag schijnt. Als je de weg verder volgt kom je dan op het tennis/basketbalveld. Naast het net gerestoreerde druivenhuis ‘Les Vignes’ bevindt zich een eeuwenoude broodoven. Deze oven wordt vandaag door de gasten gebruikt om pizza te bakken. Centraal op het domein staat ook nog een oude duiventil. Deze is geheel gerestaureerd en omgebouwd tot een unieke suite.


Middeleeuwse charme met modern comfort


Het klimaat

Over het algemeen zijn de temperaturen in de Dordogne een graad of 6 hoger dan in Nederland. De zomers zijn er heerlijk warm met een gemiddelde van ongeveer 30°. Onweer kan in de Dordogne zomaar op komen zetten, het is echter vaak maar van korte duur.

In de omgeving kan het klimaat per plaats erg verschillen. De ligging van de heuvels ten op zichten van de zon, de ligging ten op zichten van de zee, of je in een dal staat of op de berg, het weer kan erg verschillen.