ACTIVITEITEN EN BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE OMGEVING

Chateau Lagut is gelegen in het groene heuvellandschap van de 'Périgord Vert'
temidden van weilanden, bossen, meertjes en rivieren.

De Périgord, ook bekend als de Dordogne, is bekend om haar uitstekende keuken en wordt steeds vaker als vakantiebestemming gekozen. Deze Franse provincie heeft een overweldigende schoonheid met haar vele rivieren en kastelen. U kan er genieten van de natuur, prehistorische grotten ontdekken, één van de vele antiekmarkten bezoeken of genieten van de lokale Franse keuken. Een vakantiegebied voor jong en oud met voor elk wat wils. In het huis liggen talrijke folders om leuke uitstapjes te plannen.

 


ST. JEAN-DE-CÔLE (13km)

Saint-Jean-de-Côle is één van de dorpen die het label van ‘Les Plus Beaux Villages de France’ dragen en verdient dat label ten volle. De kerk Saint-Jean-Baptiste dateert uit de XIIe eeuw vlak ernaast ligt het kasteel de la Marthonye.

www.ville-saint-jean-de-cole.fr

THIVIERS (9km)

Is de hoofdstad van de ganzelever en staat op het hoogste punt van het heuvellandschap. Iedere zaterdagochtend van 08:00 to 12:00 kunt u in het centrum van Thiviers de lokale markt bezoeken. Een echte aanrader.

thiviers.fr

JUMILHAC LE GRAND (28km)

Dit middeleeuwse stadje heeft een prachtig kasteel en heeft een groot dorpsplein met terrasjes, kroegen en restaurantjes. Het goudmuseum organiseert goudzoek trips in de rivier waar u op zoek gaat naar geluk.

www.pays-jumilhac.fr


BRANTÔME (25km)

Het Venetië van de Dordogne. Een zeer idyllisch oud stadje, waar u heerlijk kunt wandelen, shoppen en eten, maar waar u bijvoorbeeld ook een mooie kanotocht kunt maken. De bruggen leiden u naar de vele terrassen waar u kunt genieten van de lokale keuken.

www.ville-brantome.fr

GROTTE DE VILLARS (24km)

Betovering door water en tijd. Het is het grootste ondergrondse stelsel in de Dordogne (meer dan 13 km). De ondergrondse rivier heeft enorme, onderling door gangen verbonden zalen uitgeslepen. Tijdens de rondleiding ontdekt u de prehistorische wandschilderingen.

grotte-villars.com

L’AQUARIUM DE PERIGORD (64km)

Het grootste particuliere aquarium van Europa, waar men de vissen in hun natuurlijke milieu kan gadeslaan. Indrukwekkend zijn de grote karpers, steuren en meerval. Buiten kunt u op het terras genieten van een drankje.

www.sites-en-perigord.com


SORGES (6km)

Sorges staat bekend als de hoofdstad van de truffel, die bijzondere ondergrondse paddenstoel, bekend als de zwarte diamant. In het ecomuseum van de truffel, opgericht in 1982, kan men er allerlei wetenswaardigs over leren kennen.

www.sorges-perigord.com

MARQUEYSSAC (21km)

De romantische en pittoreske tuinen van Marqueyssac, een geklasseerde site, bieden rond een kasteel dat is bedekt met flagstone uit het begin van de XIXe eeuw, meer dan 6 kilometer wandelmogelijkheden.

marqueyssac.com

GOLF DE PERIGUEUX (28km)

Een golfbaan op de oever van de Isle rivier vlakbij Périgueux.

golfdeperigueux.com